Kerk en Muziek Caroussel m.m.v. Lubertus Leutscher (trompet) en Euwe de Jong (orgel), zondag 28 oktober 16.00 u 

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke en cultuurhistorisch verleden van de provincie Groningen. 

In de zes Oost Groninger kerken brengen musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest, worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht! 

De Stichting Oude Groninger Kerken en het VKSO dragen met het programma 'Kerk en MuziekCaroussel' vol overtuiging bij aan de trots op onze cultuurhistorische en culturele regio! 

Het vierde kamermuziekconcert uit deze reeks: 

Lubertus Leutscher - trompet en Euwe de Jong - orgel 

Euwe de Jong (orgel) en Lubertus Leutscher (trompet) zijn bepaald geen onbekenden in de wereld van de klassieke muziek. De passie voor muziek bracht hen in de jaren ’80 bij elkaar. Zodoende voerden zij destijds veelvuldig concerten uit, brachten meerdere CD’s uit en waren zij tevens op televisie te zien. 

Na hun eigen succesvolle muzikale weg te zijn ingeslagen, wilden Euwe en Lubertus -na al die jaren- toch weer eens samen concerteren, tot een groot genoegen voor de liefhebber van orgel en trompet. Tijdens dit concert laten Euwe en Lubertus  ook solistisch rijkelijk van zich horen. U kunt gaan genieten van uitzonderlijk prachtige werken van weleer en het heden, in de in 1738 gebouwde oogstrelende zaalkerk te Midwolda.

Bovendien beschikt deze monumentale kerk over het op één na grootste orgel van de provincie Groningen die gebouwd werd door A.A. Hinsz in 1772. Het orgel bezit alle kenmerken om een 18e-eeuws orkest na te bootsen. Nagenoeg alle pijpen stammen uit 1772, het orgel is dus volledig authentiek. Instrument en ruimte zijn een parel in de Eems-Dollard regio. Een waar genot om te komen, te zien en te luisteren! 

 

Zondag 28 oktober om 16.00 u, kerk open vanaf 15.30, koffie en thee staan klaar.

 

Dorpskerk Midwolda

 

Hoofdweg 168 Midwolda

 

€12,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar €7,50